Maksut ja maksuehdot

Harraste- ja kilpajoukkueen urheilijat sitoutuvat joukkueeseen vastaanotettuaan paikan joukkueessa, ja heidät lisätään jäsenrekisteriin seuran toimesta. Ottamalla paikan vastaan joukkueesta urheilija ja hänen huoltajansa hyväksyy seuran laskutusehdot.

Kauden lopussa urheilijan lopettamisesta pitää ilmoittaa sähköpostilla valmentajalle, ja FSC toimistolle (funshine.posti@gmail.com). Mikäli urheilija ei ilmoita lopettamisesta, hän on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan myös tulevalla kaudella.

Maksettuja maksuja ei palauteta tai hyvitetä, vaikka harrastaja lopettaisi kesken kauden.
 

Jäsenmaksu

Jokaisen harrastajan/joukkueen jäsenen on maksettava seuran jäsenmaksu 60€ kerran vuodessa, joka sisältää Suomen Cheerleadingliiton seuralta veloittaman jäsenmaksun 6€/jäsen. Uusilta jäseniltä maksu veloitetaan ensimmäisen kausimaksun yhteydessä ja vanhoilta jäseniltä kevätkausimaksun yhteydessä. Jäsenmaksu on kaikille seuran harrastajille samansuuruinen ja se maksetaan vuosittain seuran jäsenyydestä. Jäsenmaksulla rahoitetaan seuran hallintoa ja sen maksaminen oikeuttaa edustamaan seuraa esim. kilpailuissa.

Uusilta jäseniltä peritään liittymisen yhteydessä 30€ liittymismaksu 1.1.2018 lähtien. Liittymismaksu maksetaan kerran urheilijan liittyessä seuraan.

Kausimaksun suuruus määräytyy joukkueen harjoituskertojen, harrastetason mukaan sekä kausimaksuun vaikuttaa sekä sisältyy mm. harjoitukset, harjoitustilat, valmennuksen, oikeuden käyttää seuran kilpailuasua, joukkueen hallinnolliset asiat.

HUOM! Urheilija voi käydä kokeilemassa lajia ilmaiseksi hänelle osoitetussa joukkueessa joukkueen kauden kolmet ensimmäiset treenit. Jos urheilija ei halua jatkaa, tulee ilmoittaa osallistumisen peruuttamisesta sähköpostitse (funshine.ilmoittautumiset@gmail.com) tai tekstiviestitse valmentajalle ennen neljättä harjoituskertaa. Mikäli osallistumistasi ei peruuteta ennen neljättä kertaa, on urheilija velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan. Jos urheilija sairastuu kesken kauden, lääkärintodistuksella on mahdollista saada huojennusta kausimaksuun. 

**Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin**

Kausimaksut 1.9.2021 lähtien:

  

Laskutetaan kevät -2022

Joukkue

Kausimaksu

  tammikuu

maaliskuu

Luminance

240

120

120

Brilliance

250

125

125

Mirabilis*

240

120

120

Twinkling Little Stars

240

120

120

Sunlights

190

95

95

Galaxy

150

75

75

BigBang

150

75

75

Tähdenlennot

140

70

70

 

*Kun Mirabilis siirtyy treenaamaan vakivuoroissa 8 tuntia viikossa niin silloin 250 EUR kausimaksu.

Kausimaksut maksetaan vuoden aikana neljässä osassa. Kilpajoukkueille kausimaksujen päälle tulee muita maksuja maksettavaksi. Nämä laskutetaan aina erikseen.

Syksyn kausimaksut maksetaan kahdessa osassa eli syyskuussa sekä marraskuussa. Seuraavat kausimaksut tulevat tammikuussa 2022 sekä maaliskuussa 2022. Kilpailevilla joukkueilla tulee päälle muita kustannuksia, kuten kisamaksut, bussikuljetukset, ruokailut yms.

  Laskut lähetetään sähköpostilla MyClub-jäsenhallintajärjestelmän kautta johon kaikki harrastajat ovat kirjautuneet aktivointilinkillä (lähetetään jokaiselle sähköpostilla) omilla tunnuksilla.

  Koulujen liikuntasaleissa järjestettäviä harjoituksia ei pidetä koulujen loma-aikoina, ellei toisin ilmoiteta. Harjoitusten peruuntumisia ei korvata, mutta joukkueille pyritään järjestämään korvaava vuoro mahdollisuuksien mukaan.

  Kisaavan joukkueen maksut koostuu pääasiallisesti kausimaksuista sekä alla olevista maksuista kauden aikana. Jokainen joukkue tekee kauden alussa kustannusarvion kauden tulevista kustannuksista:

  • Päivä- ja viikonloppuleirit
  • Extravuorot
  • Kisamaksut
  • Lisenssimaksut
  • Kuljetusmaksut kisapaikoille, leireille
  • Majoituskustannukset leireillä sekä kisamatkoilla
  • Ruokailukustannukset kisa-ja leirimatkoilla
  • Kisamusiikki 
  • Joukkuekohtaiset varusteet (määritellään joukkueittain)
  • Meikit, rusetit sekä muut oheistarvikkeet kisamatkoilla
  • Fysiikka-ja mentaalivalmennus (kilpajoukkueet)

  HUOM! Myös varajäsenet maksavat yllä olevat kulut. 


  Kokeilukerrat:

  • Uusi harrastaja voi käydä kokeilemassa lajia kolme ensimmäistä kertaa veloituksetta. Kokeilukerroilla treenaaminen omalla vastuulla. Osallistumisen peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostilla (funshine.ilmoittautumiset@gmail.com) ennen seuraavaa harjoituskertaa. Mikäli harrastaja ei peruuta ajoissa osallistumista, on hän velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan.
  • Vanha harrastaja voi veloituksetta osallistua uuden kauden kolmeen ensimmäisiin harjoituksiin ainoastaan jos hän siirtyy uuteen joukkueeseen. Osallistumisen peruuttamisesta on ilmoitettava sähköpostilla (funshine.ilmoittautumiset@gmail.com) ja joukkueen vastuuvalmentajalle ennen seuraavia harjoituksia. Mikäli harrastaja ei peruuta osallistumistaan, hän on velvollinen maksamaan seuran jäsenmaksun ja kausimaksun kokonaisuudessaan.
    

  Maksettuja maksuja ei palauteta vaikka harrastaja lopettaisi kesken kauden.

  Valmentajilla on läsnäoloseurantalistat.

  Maksuhuomautuksen lähetyksestä peritään huomautusmaksu.

  Poikkeavista maksujärjestelyistä on aina sovittava erikseen hallituksen kanssa kirjallisesti sähköpostilla (funshine.posti@gmail.com).

  Mitä tapahtuu jos laskuja ei maksa ajallaan

  Erääntyneet laskut menevät automaattisesti perintään ja silloin laskulle tulee lisäksi huomautus tai perintäkuluja. Jos perheellä on maksuvaikeuksia, tulee olla yhteydessä toimistoon ennen laskun eräpäivään funshine.posti@gmail.com. Mikäli erääntynyttä laskua ei ole hoidettu tai sovittu maksujärjestelyistä seuran kanssa astuu voimaan harjoittelukielto.

  Harjoittelukielto

  Harjoittelukielto tarkoittaa, että urheilija ei voi osallistua seuran toimintaan ennen kuin maksuasiat on selvitetty seuran ja perintätoimiston kanssa. Harjoituskiellon astuessa voimaan, seuran edustaja tiedottaa asiasta valmentajia ja täysi-ikäisiä harrastajia tai alaikäisen harrastajan huoltajaa sähköpostitse. Mikäli harrastaja saapuu harjoituksiin harjoituskiellosta huolimatta, soittaa valmentaja huoltajalle. Mikäli yhteyttä ei saada, viimeisenä keinona on käännyttää harrastaja pois harjoituksista. 

  Muita kustannuksia:

  Joukkueilla on kilpailu- (mm.majoitus-, matka-, musiikki-, osallistumiskulut) ja leirimaksuja, (päiväleirejä) sekä varustehankintoja, jotka laskutetaan erikseen.

  Joukkueiden jäsenet voidaan velvoittaa hankkimaan yhtenäiset edustus-/treeniasut (esim. valkoiset cheer-kengät, joukkuepaidat, -hupparit, -shortsit, -legginsit, -rusetit jne.)

  Joukkuevarusteiden maksuja ei palauteta ja  tilatut varusteet on harrastaja velvoitettu maksamaan kokonaisuudessaan lopettamisesta huolimatta.

  Kisapuvut, pomit, kyltit ym.rekvisiitan omistaa seura.

  Poissaolot:

  Tilapäisiä poissaoloja ei hyvitetä.

  Mikäli poissaoloja tulee sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi yli yhden kuukauden ajan, voidaan kausimaksun osahyvityksestä sopia erikseen yhdistyksen hallituksen kanssa (funshine.posti@gmail.com) ja palautuksen saamiseksi vaaditaan lääkärintodistus.

  Palautuksesta vähennetään toimistomaksu 5€.

  Seuran järjestämien kesä- ja viikonloppuleirien, poislukien joukkueiden omat leirit, osallistumismaksut voidaan palauttaa lääkärintodistusta vastaan, jos harrastaja joutuu jättämään koko tapahtuman väliin. Osallistumisen estymisestä on tehtävä ilmoitus yhdistyksen hallitukselle (funshine.posti@gmail.com) heti lääkärintodistuksen saatua.

  Joukkueiden omien leirimaksujen hyvityksistä on sovittava erikseen joukkueen ja valmentajien kanssa.

  Jäsen- ja kilpailumaksuja ei palauteta edes lääkärintodistuksella.


  **Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.**

  ____________________________

   

  LASKUJEN MAKSU MYCLUBISSA:

  Vinkkejä laskun maksuun
  Löydät myClubilla lähetetyt laskut sähköpostisi lisäksi myClub-jäsensivultasi sekä selainversiosta (Laskut-välilehti) että mobiilisovelluksesta (Viestit ja laskut -välilehti). Myös seura lähettää joka viikko sähköpostin ”Viikkokatsaus”, jossa näkyy avoinna olevat laskut.

  Mihin laskut tulee ja mistä tarkistat omat tietosi
  Lasku tulee jokaiselle perheelle perheen antamaan sähköpostiosoitteeseen, jos et löydä laskua omasta sähköpostistasi, tarkista roskapostisi sekä tarkista MyClub välittömästi. Muista määritellä myös MyClubin jäsentilin asetuksissa sähköpostisi lisäksi kotiosoitteesi, sillä perintälaskut tulevat siellä annettuun kotiosoitteeseen. Seuran maksunvalvonta Visma käyttää MyClubissa olevaa kotiosoitetta muistutuskirjeiden lähettämiseen. Muistattehan että erääntyneet laskut menevät automaattisesti perintään ja silloin laskulle tulee lisäksi huomautus tai perintäkuluja. Täältä voit vielä tarkistaa onko viestiasetuksesi kunnossa: https://help.myclub.fi/member/account/settings#messaging


  Mitä tapahtuu jos en maksa laskuja ajallaan
  Erääntyneet laskut menevät automaattisesti perintään ja silloin laskulle tulee lisäksi huomautus tai perintäkuluja. Jos perheellä on maksuvaikeuksia, tulee olla yhteydessä toimistoon ennen laskun eräpäivään funshine.posti@gmail.com. Mikäli erääntynyttä laskua ei ole hoidettu tai sovittu maksujärjestelyistä seuran kanssa astuu voimaan harjoituskielto.

  Harjoittelukielto
  Harjoittelukielto tarkoittaa, että urheilija ei voi osallistua seuran toimintaan ennen kuin maksuasiat on selvitetty seuran ja perintätoimiston kanssa. Harjoituskiellon astuessa voimaan, seuran edustaja tiedottaa asiasta valmentajia ja täysi-ikäisiä harrastajia tai alaikäisen harrastajan huoltajaa sähköpostitse. Mikäli harrastaja saapuu harjoituksiin harjoituskiellosta huolimatta, soittaa valmentaja huoltajalle. Mikäli yhteyttä ei saada, viimeisenä keinona on käännyttää harrastaja pois harjoituksista. 

  Käytä laskun maksussa virtuaaliviivakoodia
  Sähköpostiin tulevasta laskun tiedoista löytyy virtuaaliviivakoodi. Koodin voit kopioida ja sijoittaa verkkopankissasi sille osoitettuun kenttään, jolloin laskupohjalle kopioituu automaattisesti laskun tiedot oikein. Vain laskun vastaanottajan nimi tulee lisätä maksulomakkeelle.

  Muista viitenumero
  Jos et käytä virtuaaliviivakoodia, muista käyttää maksaessasi aina viitenumeroa, jotta maksusuoritus päivittyy oikein myClubiin. Ja olethan tarkkana, että maksat laskun sille tilille mikä on laskuun merkitty.

  Maksunvalvonta Visma Finance Solutions Oy:lle 1.3.2022 alkaen
  FunShine on siirtänyt seuran laskujen reskontran, saatavien eräpäivän jälkeisen seurannan ja sitä koskevat toimenpiteet Visma Financial Solutions Oy:lle.

  Käytännössä tämä merkitsee seuraavaa: suoritus seuralle kulkee jatkossa Visma Financial Solutions Oy:n asiakasvaraintilin kautta ja tilinumero vaihtuu. MyClubissa tehdyt laskut ohjautuvat automaattisesti Visma Finance Solutions Oy:n maksuvalvontajärjestelmään. Visma Finance Solutions Oy hoitaa maksuvalvonnan, mahdolliset maksumuistutukset ja tarvittaessa perintätoimet seuran puolesta. Laskut luodaan ja lähetetään edelleen seuran toimesta.

  Huomioi 1.3. jälkeen tulevissa laskuissa muuttunut tilinumero. Vanhat laskut ovat ennallaan, joten käytättehän aina laskulla olevaa tilinumeroa. Laskut löytyvät normaaliin tapaan myös myClub-tililtä.

  On tärkeää maksaa lasku aina laskulla näkyvälle pankkitilille ja käyttäen laskun viitenumeroa.

  Lisää maksuaikaa?
  Mikäli haluat lisää maksuaikaa laskuille tai laskuilla on jotain huomioitavaa, ole yhteydessä osoitteeseen funshine.posti@gmail.com ennen laskun erääntymistä. Maksukehotuksen saatuasi sinun tulee hoitaa laskutukseen liittyvät asiat suoraan Visman kanssa (yhteystiedot laskulla).