Joukkueet

FunShine Cheerleadersin seuran joukkueet

Seurassamme on harraste- ja kilpalinjat. Harrasteryhmissä pääset oppimaan lajin perusteet sekä harrastejoukkueet esiintyvät seuran näytöksissä. Taitojen karttuessa harrastaja voi haluessaan pyrkiä kilparyhmiin. Cheerleading on lajina monipuolinen ja sopii monelle aiemmasta urheilu- tai harrastustaustasta huolimatta.

Kilpalinjalla joukkueessa olo edellyttää ehdotonta sitoutumista treeneihin ja kilpailuihin. Harrastelinjalla harrastaja voi ottaa rennommin ja kuitenkin harrastaa lajia täysipainoisesti.

Mitä kilpajoukkueissa harrastaminen vaatii?

— Ennen kuin haluat pyrkiä edustus-taikka kilpajoukkueeseen, kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä näissä joukkueissa oleminen vaatii paljon aikaa, työtä ja panostusta myös omalla vapaa-ajalla.

Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan pidemmällä aikatähtäimellä.

Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastelinjat, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia.

Kilpalinjalla on tärkeää lapsen ja nuoren saada sataprosenttinen tuki kodilta. Kannustamme vanhempia olemaan aktiivisia ja olemaan harrastajan tukena. Kilpailevilla joukkueilla on myös enemmän maksuja.