Joukkueet


FunShine Cheerleadersin seuran joukkueet & level-systeemi

Seurassamme on harraste- ja kilpalinjat. Harrasteryhmissä pääset oppimaan lajin perusteet sekä harrastejoukkueet esiintyvät seuran näytöksissä. Taitojen karttuessa harrastaja voi haluessaan pyrkiä kilparyhmiin. Cheerleading on lajina monipuolinen ja sopii monelle aiemmasta urheilu- tai harrastustaustasta huolimatta. Kilpalinjalle kannattaa rohkeasti pyrkiä, sillä lajin suola tulee juuri esiiintymisistä ja kilpailuista. 

Kilpalinjalla joukkueessa olo edellyttää sitoutumista treeneihin ja kilpailuihin. Harrastelinjalla harrastaja voi ottaa rennommin ja kuitenkin harrastaa lajia täysipainoisesti. Voit meidän seurassa valita itsellesi sopivan linjan. 

Harrastelinjat:

  • Mikrojen eli 4-6 vuotiaiden harrasteryhmä: Tähdenlennot
  • Mini-ikäisten eli 7-11 vuotiaiden harrasteryhmä: BigBang
  • Mini-ja juniorikäisten eli 7-15-vuotiaiden harrasteryhmä: Galaxy


Kilpalinjat:

  • Mini-ikäisten eli 8-12 vuotiaiden alkeistason kilparyhmä: Sunlights
  • Mini-ikäisten eli 9-12 vuotiaiden edustuskilparyhmä: Twinkling Little Stars
  • Junior-ikäisten eli 12-15 vuotiaiden edistyneiden kilparyhmä: Mirabilis
  • Junior-ikäisten eli 12-15 vuotiaiden edustus-tason kilparyhmä (SM-taso): Brilliance
  • Senior-ikäisten eli 16-vuotta ja vanhemmat edistyneiden tason kilparyhmä: Luminance


Ikärajat ja level-systeemi

Cheerleadingissä voi kilpailla kolmessa eri ikäluokassa: lapset 7-13-vuotiaat, juniorit 12-15-vuotiaat ja aikuiset yli 16-vuotiaat sekä klassikot yli 18-vuotiaat. Meidän seura järjestää järjestää harrastetoimintaa myös mikroille eli 4-6 vuotiaille. Kilpailukauden ikärajat esitetään cheerleadingissä syntymävuosien mukaan.

Kilpailutasoja on cheerleadingissä kuusi: Level 1- 6. Level-systeemi on rakennettu niin, että se tukee lajitaitojen kehittymistä ja etenemistä oikeaan tahtiin. Levelit tarjoavat myös useita erilaisia kilpailumahdollisuuksia ja jopa tähdätä lajin SM-tasolle ja kansainvälisiin kilpailuihin. Cheerleadingia voi myös harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita meidän seurassa, lajina cheerleading on positiivinen joukkueurheilulaji, joka sopii kaikille.


Mitä kilpajoukkueissa harrastaminen vaatii?

— Ennen kuin haluat pyrkiä edustus-taikka kilpajoukkueeseen, kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä näissä joukkueissa oleminen vaatii paljon aikaa, työtä ja panostusta myös omalla vapaa-ajalla.

Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan pidemmällä aikatähtäimellä.

Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastelinjat, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia.

Kilpalinjalla on tärkeää lapsen ja nuoren saada sataprosenttinen tuki kodilta. Kannustamme vanhempia olemaan aktiivisia ja olemaan harrastajan tukena. 

Kilpalinjalle hakemista ei kannata kuitenkaan jännittää ja kannustammekin aina karsimaan rohkeasti kilpalinjalle jos asia kiinnostaa, sillä lajimme suola tulee pitkälti huikeista kilpailukokemuksista. Kilpalinjalla urheileminen kehittää lapsen monia taitoja, kuten joukkueessa ja ennen kaikkea yhdessä työskentelyä, tavoitteellisuutta, koordinaatiokykyä sekä liikunnallisia taitoja.