Aloita cheerleading


Miten pääsee mukaan?

4-6 vuotiaat ovat tervetulleita kokeilemaan lajia Tähdenlennot-joukkueessa. 7-12 vuotiaat voivat kokeilla lajia Big Bang-joukkeessa sekä 12-16 vuotiaat voivat kokeilla lajia Star Catchers-joukkueeseen. Tähdenlennoissa harjoitellaan hauskojen leikkien kautta cheerleadingiä. Big Bang sekä Star Catchers joukkueissa harjoitellaan cheerleading-lajin perusteita.  Big Bang-joukkueesta siirrytään 1-2 kertaa kaudessa toiseen joukkueeseen (joko harraste- taikka kilpajoukkueeseen). Kilpajoukkueeseen pyritään erillisten karsintojen kautta. Tutustu meidän seuran urheilijapolkuun sekä mitä tarkoittaa harrastaa kilpatasolla täältä.

Voit tiedustella vapaita paikkoja yllä olevista joukkueista meiliosoitteesta funshine.posti@gmail.com.


Mitä harrastus maksaa?

Kausimaksu maksetaan kaksi kertaa vuodessa, kevät- ja syyskausi. Lisäksi harrastajien on maksettava seuran vuosittainen jäsenmaksu 30€ sekä kerran maksettava liittymismaksu 20€ (maksetaan 1.1.2018 lähtien). Kausimaksut ja maksuehdot löydät yläpalkista.

Ylimääräisiä maksuja saattaa olla mm. kisa- ja leirimaksut. Joukkueet saattavat hankkia yhtenäisiä lämmittelyasuja, jotka maksetaan itse.

Lisäksi jokaisen kilpailevan harrastajan on ostettava Suomen Cheerleadingliiton (SCL) lisenssi, joka sisältää vakuutuksen ja liiton jäsenmaksun, jonka maksamalla saa mm. oikeuden osallistua kilpailuihin. Lisenssi ostetaan aina kalenterivuoden vaihtuessa riippumatta siitä, milloin lisenssin on edellisen kerran ostanut.

Harrastetasolla riittää harrastevakuutus. Tätä ei tarvita jos oma vakuutus kattaa cheerleadingin.

Lisenssin sekä harrastevakuutuksen osto-ohjeet löydät osoitteesta https://scl.fi/harrastajalle/lisenssit/

Mitä pitää osata?

Etukäteen ei tarvitse osata mitään. Harrastejoukkueissa voi opetella lajin alkeet rauhassa omaa tahtia. Alkeet opittuaan on mahdollista siirtyä seuran muihin joukkueisiin.

Onko joukkueisiin paino-, pituus- tai muita ulkonäkövaatimuksia?

Ei ole.

Treenivaatteet?

Treenivaatteiksi käy esim, shortsit ja t-paita. Ei huppuja, isoja taskuja ja koruja. Treenijuoma on vesi. Lisäksi tarvitaan sisäliikuntakengät tai erityiset cheerleadingkengät.

Mistä saa cheer-shortseja ja kenkiä?

Cheer- shortseja yms. voi ostaa kisoista tai osoitteista sportiro.fi ja wildcheer.fi

Tervetuloa rohkeasti mukaan kokeilemaan lajia!