Karsinnat kesäkuussa - muistathan ilmoittautua 10.6. mennessä!

25.5.2021

Seuran karsinnat järjestetään kesäkuussa Kokonhallilla. Jokaisen seuran urheilijan tulee ilmoittautua joko kilpa-joukkueeseen taikka harrastejoukkueseen viimeistään 10.6. mennessä! Odotamme innolla hakemustasi!

KESÄKUUN KARSINNAT 2021-2022 JOUKKUEILLE

Kilpajoukkueiden karsinnat järjestetään kesäkuussa, jotta joukkueiden valmentajat pääsevät kesällä suunnittelemaan uutta kautta ja joukkue pääsee jo ennen syksyä tutustumaan uusiin joukkuelaisiin. Karsintoja ei tarvitse ollenkaan jännittää, ne ovat sisällöltään tavalliset harjoitukset, jossa tehdään yhdessä nostoja ja akrobatiaa. Myöskään ei kannata pelätä hakea ylempiin joukkueisiin. 

HUOM! HARRASTEJOUKKUEET: Tähdenlennot, Big Bang ja Galaxy
Mikäli näiden joukkueiden nykyiset harrastajat eivät voi ikänsä takia vielä karsia kilpajoukkueeseen tai haluaa jatkaa harrastejoukkueessa, täyttäkää alla oleva ilmoittautumislomake 10.6. mennessä. Jos kuitenkin iän puolesta sinulla on mahdollisuus hakea kilpajoukkueeseen, kannustamme hakemaan rohkeasti kilpajoukkueisiin.

Tärkeää muistaa! Vaikka urheilija haluasi jatkaa nykyisessä joukkueessaan, tulee alla oleva lomake silti täyttää. Tämä siksi, että näemme syksyn harrastajamäärät ja pystymme suunnittelemaan joukkueet.
 

IKÄRAJAT JA JOUKKUEET:

Brilliance: 2006-2009 syntyneet. Brilliance on junioreiden edustusjoukkue (level 5) joka treenaa neljä kertaa viikossa. Joukkue pitää koko kauden aikana noin 6 päiväleiriä ja muutaman viikonloppuleirin. Brilliancen treenipäivät syksyllä: MA, TI, TO, SU

Mirabilis: 2006-2009 syntyneet. Mirabilis on junioreiden level 3 kilpajoukkue joka treenaa neljä kertaa viikossa. Joukkue pitää koko kauden aikana noin 6 päiväleiriä, sekä pari viikonloppuleiriä. Mirabiliksen treenipäivät syksyllä: MA, KE, TO, SU

Clarity: 2006-2009 syntyneet. Clarity on junioreiden level 2 kilpajoukkue joka treenaa kolme kertaa viikossa. Joukkue pitää koko kauden aikana noin 2 päiväleiriä. Clarityn treenipäivät syksyllä: MA, KE, SU

Twinkling Little Stars: 2009-2010 syntyneet. TLS on minien edustusjoukkue (level 2) joka treenaa kolme kertaa viikossa. Joukkue pitää koko kauden aikana 4-6 päiväleiriä, sekä pari viikonloppuleiriä. TLS:n treenipäivät syksyllä: MA, KE, SU

Sunlights: 2010-2012 syntyneet. Sunlights on minien level 1 kilpajoukkue joka treenaa kaksi kertaa viikossa. Joukkue pitää koko kauden aikana 2-4 päiväleiriä. Sunlightsin treenipäivät syksyllä: TI, PE

Syyskaudella harrastejoukkueet Tähdenlennot, Big Bang ja Galaxy treenaavat kerran viikossa, sunnuntaisin. 

Miten ja kuka hakee?

Kuka tahansa seurasta saa hakea haluamaansa joukkueeseen ikärajasäännöt huomioon ottaen. Joukkueiden treenimääriin, ja -aikoihin, sekä kilpailuihin ja leireihin hakijan on sitouduttava. Lisäkysymyksiä joukkueiden toimintatavoista voi kysyä kunkin joukkueen valmentajalta (puhelinnumerot alempana) tai nykyiseltä omalta valmentajaltaan.

Jokaisen seuramme urheilijan on ilmoittauduttava/haettava 10.6. mennessä joko harraste-taikka kilpajoukkueeseen. Vaikka et olisi vaihtamassa joukkuetta, tulee ilmoittautua alla olevan lomakkeen kautta, jotta tiedämme oletko mukana syksyllä. 

Harrastejoukkueesta kilpajoukkueeseen? 

Kilpajoukkueeseen hakemista ei kannata pelätä, vaan rohkeasti tulla karsintoihin ja luottaa omiin taitoihinsa. 

Kannustamme karsimaan rohkeasti harrastelinjalta kilpalinjalle, sillä lajimme suola tulee pitkälti huikeista kilpailukokemuksista. Kilpalinjalla urheileminen kehittää lapsen monia taitoja, kuten joukkueessa ja ennen kaikkea yhdessä työskentelyä, tavoitteellisuutta, koordinaatiokykyä sekä liikunnallisia taitoja.

Kun haet kilpajoukkueseen, otathan huomioon sen, että kuinka paljon olet valmis panostamaan lajiin, sillä näissä joukkueissa oleminen vaatii aikaa, työtä ja panostusta myös omalla vapaa-ajalla.

Ajankäyttö saattaa vaikuttaa kilpailevan lapsen ja nuoren perheeseenkin, sillä joukkueissa on läsnäolopakko ja lomajaksot ovat määriteltyjä. Kilpajoukkueen toimintaan myös sitoudutaan aina yhdeksi vuodeksi kerrallaan, joten omaa harjoittelua ja sitoutumisen tasoa täytyy pystyä ajattelemaan ja suunnittelemaan pidemmällä aikatähtäimellä.

Mikäli sinulla ei ole motivaatiota kilpajoukkueiden vaatimaan harjoittelutahtiin, älä pyri niihin, vaan ota rennommin seuran harrastejoukkueissa: tätä varten meidän seuralla on harrastelinjat, jossa pääsee täysivaltaisesti harrastamaan lajia.

Siirtyminen joukkueesta toiseen mietityttää?

Cheerleading-lajin kulmakiviä on joukkueesta toiseen siirtyminen. Tarkoituksena on, että jokainen seuramme urheilija kulkee urheilijapolkua eteenpäin omien taitojensa mukaisesti. Suomen Cheerleading Liiton (SCL) laatimat ikärajat ohjaajat myös missä vaiheessa joukkueesta toiseen siirrytään. Kilpailukauden ikärajat esitetään cheerleadingissä syntymävuosien mukaan. Joukkueesta toiseen siirtymistä ei kannata jännittää. Mukana yleensä siirtyy osa tuttuja joukkuetovereita ja valmentajat osaavat ottaa siirtymistilanteet huomioon.

Uskallanko hakea korkeampaan joukkueseen?

Vastaus on ehdottomasti, kyllä! Kannustamme hakemaan aina karsinnoissa eteenpäin ja luottamaan omiin taitoihinsa. Seuramme selkäranka muodostuu siitä, että joukkueet täyttyvät ja urheilijat uskaltavat hakea eteenpäin. Nykyisen omaan joukkueen valmentajien kanssa voi vielä keskustella asiasta ja saada varmistusta siihen, mihin joukkueeseen kannattaa hakea.  

Milloin ja missä karsinnat ovat?

Karsintatilaisuus järjestetään Kokonhallilla. Valitettavasti meidän uusi hallitilamme ei ehdi valmistua vielä karsintoihin. 

KARSINTA-AJAT:

Brilliance: MA 14.6.2021 KLO 17-19
Mirabilis: TI 15.6.2021 KLO 17-19
Clarity: KE 16.6.2021 KLO 17-19
Twinkling Little Stars: TO 17.6.2021 KLO 17-19
Sunlights: PE 18.6.2021 KLO 17-19

Karsintapaikka: Kokonhalli

 

MITÄ JOS EI PYSTY OSALLISTUMAAN KARSINTOIHIN?

Mikäli harrastaja ei jostain syystä voi osallistua karsintatilaisuuteen tulee vanhemman taikka harrastajan itse lähettää sille joukkueen valmentajalle johon on karsimassa videot parhaista akrobatia- ja stunttitaidoista. Koronakevät on ollut vaikea ja moni saattaa kokea epävarmuutta taidoistaan.

Valmentajat valitsevat joukkueen jäsenet kokonaisuuden huomioon ottaen, eikä yksittäisten taitojen. Valmentajat keskustelevat myös joukkueiden välillä keskenään jolloin aktiivisuus, halu oppia ja valmius tulevaan joukkueeseen korostuu. Videot antavat suuntaa missä kohtaa harrastajan taidot tällä hetkellä ovat ja kuinka harrastaja pystyisi tulevassa joukkueessa kehittymään. Videoiden yhteyteen voi kertoa lisää taidoistaan, mikäli esimerkiksi osaa taitoja mistä ei ole videota.

HUOM!!! Vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan karsintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva karsintalomake.  Karsintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan "Muuta asiaa" että ei osallistu karsintatilaisuuteen.

Valmentajat joille tulee lähettää videot ja joilta voi kysyä lisätietoja:

Brilliance: Niklas Törnroos, 044 021 3666

Mirabilis: Elina Aaltonen, 050 414 8363

Clarity: Heidi Mäkelä, 044 013 7714

Twinkling Little Stars: Julia Tiri, 040 063 0017

Sunlights: Klara Wasastjerna, 045 236 9771

Miten haet?: 

Jokaisen seuran nykyisen harrastajan tulee täyttää alla oleva lomake, vaikka pysyisi nykyisessä joukkueessa. Myös, vaikka harrastaja ei pysty osallistumaan karsintoihin tulee vanhempien täyttää siitä huolimatta alla oleva karsintalomake. Karsintalomakkeeseen tulee myös merkitä kohtaan "Muuta asiaa" että ei osallistu karsintatilaisuuteen.
 

KILPAJOUKKUEIDEN (Brilliance, Mirabilis, Clarity, Twinkling Little Stars, Sunlights) KARSINTALOMAKE:
https://docs.google.com/forms/d/1lA-jKXqsOg4nAmwmxtBhn_Glarjn1GHoyHvSNl2DuM0/edit

TAI

HARRASTEJOUKKUEISIIN (Tähdenlennot, BigBang, Galaxy) ILMOITUSLOMAKE:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnlKulkQKUzsF4Zl65ElDVZxsxbPz7ZwhZR4TrLsNzD1UEQw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0&fbclid=IwAR3g-SD6kBCQ-UwLB8DZvmQUrNgkdvwADbp4X7Sc0lA6I0m8_56e4PAGeHY 


Miten tulokset ilmoitetaan?

Kaikkiin karsintoihin osallistujille ilmoitetaan sähköpostitse valinnasta kesäkuun aikana. 


Miten otetaan paikka vastaan joukkueessa?

Paikka otetaan vastaan sähköpostiin kuittaamalla (sähköposti, jossa ilmoitetaan, että on valittu joukkueeseen). Kuittaus tarkoittaa sitoutumista joukkueeseen (kilpatasolla). Laskutusehdot löydät täältä: Maksut ja maksuehdot
Kilpajoukkueeseen sitoudutaan aina kausikohtaisesti eli elokuusta 2021-heinäkuuhun 2022. 


Mitkä ovat joukkueiden kausimaksut?

Tämän hetkiset joukkueiden kausimaksut löydät täältä: Maksut ja maksuehdot
Kausimaksujen suuruus määräytyy syksyllä, kun tiedämme lopulliset harrastajamäärät. HUOM! Kilpailevilla joukkueilla vuosikustannukset määräytyvät kisojen, leirien, matkakustannusten, varusteiden ja muiden kustannuksien perusteella. 

Alustava syksyn 2021 treeniaikataulu

Syyskausi alkaa elokuussa 2021. 

Treenipaikka: FSC-halli, Teollisuustie 4 (Tarmola)
 

 • Sennut – Tiistai 17.30-19.30, Torstai 18.30-20.30, Sunnuntai 12-14
   
 • Brilliance – Maanantai 16.30-18.30, Tiistai 19-21, Torstai 16-18, Sunnuntai 14-16
   
 • Mirabilis – Maanantai 16-18, Keskiviikko 16-18, Torstai 16.30-18.30, Sunnuntai 14-16
   
 • Clarity – Maanantai 19-21, Keskiviikko 18.30-20.30, Sunnuntai 18-20
   
 • Twinkling Little Stars – Maanantai 18.15-20.15, Keskiviikko 17-19, Sunnuntai 16.30-18.30
   
 • Sunlights – Tiistai 16-18, Perjantai 16-18
   
 • Galaxy – Sunnuntai 16-17.30
   
 • BigBang – Sunnuntai 11.30-13
   
 • Tähdenlennot – Sunnuntai 11-12

HUOM! Aikataulu on alustava!

Oletko kiinnostunut cheerleadingistä, mutta et urheile vielä missään joukkueessa?

Vaikka et urheilisi meidän seurassa tällä hetkellä, niin olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamme urheilemaan. Monissa joukkueissa, varsinkin alkeisjoukkueissa on hyvin tilaa uusilla harrastajille. Tässä tapauksessa ole meihin rohkeasti yhteydessä täältä: Aloita cheerleading taikka, jos olet jo kokenut cheerleading-lajissa, olet yhteydessä suoraan hakemasi joukkueen valmentajiin (yhteystiedot yllä). 


TÄYTÄ KARSINTALOMAKE 10.6. MENNESSÄ!