NIMITYKSIÄ: NIKLAS TÖRNROOS HUIPPU-URHEILUVASTAAVAKSI & ELINA AALTONEN SEURAN VALMENNUSPÄÄLLIKÖKSI

25.1.2021

Niklas Törnroos
Niklas Törnroos
Elina Aaltonen
Elina Aaltonen

Niklas Törnroos nimitettiin syyskuussa 2020 seuran huippu-urheilijavastaavaksi sekä Elina Aaltonen seuran valmennuspäälliköksi. Uudet nimitykset tukemaan uusia käytäntöjä.

Niklas Törnroos nimitettiin syyskuussa 2020 seuran huippu-urheilijavastaavaksi sekä Elina Aaltonen seuran valmennuspäälliköksi. Molemmat Niklas sekä Elina ovat seuran pitkäaikaisia valmentajia ja heillä on takanaan monivuotinen harrastusura sekä toimivat seuran hallituksessa. Niklas on kokenut maajoukkueurheilija sekä valmentaa seuran SM-tason juniorjoukkuetta Brilliancea. Elina puolestaan valmentaa junioreiden Mirabilis-kilpajoukkuetta. Niklaksen ja Elinan nimityksillä haetaan yhtenäistä valmennuskulttuuria sekä tiivistä tukea valmentajille.  Valmentajat saavat ajankohtaista lajiosaamista ja urheilijat hyötyvät yhteneväisestä valmennustekniikasta.

UUSIA TUULIA: JOUKKUEKOKO JA VARAMIEHET
 

SCL haastatteli marraskuussa 2020 Niklasta teemasta joukkuekoko (Lue huippujuttu kokonaisuudessaan täältä: https://scl.fi/blog/2020/11/17/kaikki-joukkueessa-kilpailee-yksilon-tarpeet-huomioon-pienemmalla-joukkuekoolla/). Haastattelussa Niklas toi esiin lajia ikuisesti kuumottavan kysymyksen eli suuret joukkuekoot sekä varamiehet. Lajissamme ollaan hyvinkin pitkään liikuttu kohti suuria joukkuekokoja ja tämä aiheuttaa haasteita mm. varamieskäytöntöön.

Viime vuonna FSC:ssä päätettiin tehdä historiaa ja SM-tason joukkue otti käyttöön uuden käytännön ja otti SM-tason juniorijoukkueeseen vain 24 urheilijaa. Tämä tarkoittaa, että joukkueessa on kilpailujen kannalta maksimimäärä urheilijoita, mutta ei yhtään niin sanottua varajäsentä. Brilliance-joukkue on rakentanut seuran alemman junnu-joukkueen Mirabilisin kanssa systeemin, jossa tästä joukkueesta tarvittaessa nousee urheilija paikkaamaan.

Tarkoituksena on, että alemmassa joukkueessa toimii ns. klinikkaurheilijoita, jotka voivat tarvittaessa nousta paikkaamaan ylemmän tason joukkuetta. Tarkoituksena on monistaa käytäntöä läpi seuran joukkueiden.  Klinikkaurheilijat treenaavat kerran viikossa ylemmän joukkueen kanssa. Systeemillä halutaan pyrkiä siihen, että jokainen urheilija pääsee täysivaltaisesti treenaamaan ja kehittymään.
 

#funshinefinland