FSC:N JOUKKUETÄYDENNYKSET 2020

6.12.2019

FSC:N JOUKKUETÄYDENNYKSET 2020 - INFOPAKETTI MITEN HAETAAN VUODEN 2020 JOUKKUEISIIN!

Seurassamme urheilija voi edetä joko harrastelinjalla, tai kilpalinjalla. Alla tärkeää tietoa miten haetaan vuoden 2020 joukkueisiin. Tämä viesti koskee KAIKKIA urheilijoita seurassamme.

Cheerleadingia voi FSC-seurassa harrastaa harrastejoukkueessa tai kilpajoukkueessa. Seurassamme on olennaista, että urheilija pystyy harrastamaan lajia omien lähtökohtien, motivaation ja taitotasonsa mukaan hänelle sopivassa joukkueessa. Alla näkyvät joukkuevalintapäivämäärät, näinä aikoina kaikkien tulee hakea joukkueeseen, vaikka olisi jo aiemmalla kaudella urheillut samassa joukkueessa. Täydennyksien tarkoituksena on saada saman tasoiset harrastamaan lajia samaan joukkueeseen, joka on tärkeää urheilijan kehittymisen kannalta.

JOUKKUEVALINNAT VUODEN 2020 JOUKKUEISIIN:

MILLOIN JA MISSÄ PIDETÄÄN?

Brilliance – ma 16.12 klo 17-19.30 Kokonhalli
Interstellar – ti 17.12 klo 16.30-18.30 Kokonhalli
Twinkling little stars – ke 18.12 klo 16-18 Kokonhalli
Sunbeams – to 19.12 klo 16-18 (b-Sali) Kokonhalli
MiniLights/Twilights – pe 20.12 klo 16-18.30 Kokonhalli

MIHIN HAETAAN?

• BRILLIANCE LEVEL 5 - Edustusjuniorit/ SM-taso - karsia voivat vuosina 2004-2007-syntyneet tytöt, poikkeusluvalla 2008- syntyneet.
o Treenit 4 x vkossa, kilpailuja 3-5 vuodessa (SM-tason/Level 5 sarjoissa, ainakin yksi ulkomaan matka, syksyllä SM-karsinnat ja mikäli paikka finaaliin niin SM-finaali)
o urheilija sitoutuu vuoden treeneihin ja maksuihin
o maksut: kausimaksut, lisenssi, varusteet, kilpailut ja leirit (arvio koko vuoden 2020 maksuista yhteensä 1500-1900 euroa, summa nousee jos ulkomaan matka toteutuu)

• INTERSTELLAR LEVEL 4 - Kilpajuniorit/ edistyneet juniorit - karsia voivat vuosina 2004-2007-syntyneet tytöt ja pojat, poikkeusluvalla 2008-syntyneet
o treenit 3 x vkossa, kilpailuja 2-4 krt vuodessa (edistyneen tason kilpailusarjassa) sekä mahdollinen ulkomaanmatka - urheilija sitoutuu vuoden treeneihin ja maksuihin
o maksut: kausimaksut, lisenssi, varusteet, kilpailut ja mahdollisesti leirit (arvio koko vuoden maksuista yhteensä 1200-1500 euroa, summa nousee jos ulkomaan matka toteutuu)

Joukkuevalinnoissa tavoitteena on muodostaa paras yhdessä toimiva joukkue ja katsoa, että urheilija noudattaa rakennettua seuramme urheilijapolkua. Urheilijoita katsotaan yksilöinä ottaen huomioon urheilijan taidot, henkinen valmius sekä sitoutuminen.

• TWINKLING LITTLE STARS LEVEL 3 - Edustusminit/edistyneet minit - karsia voivat vuosina 2007-2010-syntyneet
o treenit 4 x vkossa, kilpailuja 3-4 vuodessa (minien edistyneet sarjassa), mahdollinen ulkomaanmatka
o urheilija sitoutuu vuoden treeneihin ja maksuihin - maksut: kausimaksut, lisenssi, varusteet, kilpailut ja leirit (arvio koko vuoden maksuista yhteensä 1500-1800 euroa, summa nousee jos ulkomaan matka toteutuu)

• SUNBEAMS LEVEL 2 - Kilpaminit/keskitaso minit - karsia voivat vuosina 2007-2011-syntyneet
o treenit 3 x (1,5 h) vkossa, kilpailuja väh. 2 vuodessa (minien keskitason sarjassa)
o urheilija sitoituu vuoden treeneihin ja maksuihin
o maksut: kausimaksut, lisenssi, varusteet, kilpailut sekä leirit, mahdollinen ulkomaanmatka (arvio koko vuoden maksuista yhteensä 1200-1500 euroa, summa nousee jos ulkomaan matka toteutuu)

• MINILIGHTS LEVEL 1 - Kilpaminit/alkeistaso minit - karsia voivat vuosina 2007-2011-syntyneet
o treenit 2 x vkossa (1,5h) vkossa, kilpailuja 2-3 vuodessa (minien alkeistason sarjassa)
o urheilija sitoutuu vuoden treeneihin ja maksuihin
o maksut: kausimaksut, lisenssi, kilpailut sekä yhtenäiset treenivarusteet (arvio koko vuoden maksuista yhteensä 800-1000 euroa)

• TWILIGHT LEVEL 1 –Kilpaminit/alkeistaso (osallistuminen alueelliseen kilpailuihin) – voivat karsia vuosina 2007-2013 syntyneet
o treenit kerran viikossa (2h), kilpailuja 1-2 vuodessa (aluekilpailuissa)
o urheilija sitoutuu vuoden treeneihin ja maksuihin
o maksut: kausimaksut, lisenssi, kilpailut sekä yhtenäiset treenivarusteet (arvio koko vuoden maksuista yhteensä n. 600 euroa)

Valinnat tekevät eri joukkuiden valmentajat yhdessä. Tarkoituksena on muodostaa taidoiltaan yhtenäinen joukkue.

ENNEN TULOA TÄYDENNYSTILAISUUKSIIN TÄYTÄ JOUKKUEVALINTALOMAKE

Tule paikalle ajoissa ja täytä etukäteen alla oleva lomake allaolevan linkin kautta.

ILMOITTAUTUMINEN KILPAJOUKKUEIDEN VALINTATILAISUUKSIIN:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOP7kkzDavp4Nl25qZXjOuyxc5izTFpekeK7OL6mVRN8jhrQ/viewform

Lomakkeesta löytyy karsijan ja alaikäisen karsijan huoltajan tiedot mm. yhteystiedot, jotta mahdollisesti tarvitsemme valinnan lopussa.

TÄYDENNYSTILAISUUS

Tule paikalle ajoissa siten, että etukäteen on täytettynä lomake. Huomioithan, että täydennystreenejä ei ole mahdollista tulla seuraamaan, jotta jokainen karsija saa rauhassa keskittyä suoritukseensa.

Valmentajat tekevät joukkuevalinnat huolella ja pyrkivät rakentamaan sellaisen kokonaisuuden, jossa urheilija voi kehittyä kokonaisvaltaisesti omalla tasollaan. Jollei urheilija pääse haluamaansa joukkueeseen, hänelle ilmoitetaan siitä meilitse syiden kera.

Joukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan viim. viikolla 52, ja kaikkien kilpajoukkueiden tutustumistreenit pidetään tammikuussa 2020 (tarkka aika julkistetaan myöhemmin).

YLEISTÄ KILPA/EDUSTUSTASON JOUKKUEESSA HARRASTAMISESTA

Sitoutumisella treeneihin tarkoitetaan sitä, että urheilija sitoutuu viikottaisesti käymään joukkueen harjoituksissa ja leireillä, ja poissa ollaan vain hyvistä syistä. Lajissamme jo yhdenkin poissaolo vaikuttaa koko joukkueeseen erityisesti kilpailujen lähestyessä. Edustusjoukkue on kunkin ikäluokan A-joukkue, joka harjoittelee viikkotasolla enemmän ja usein myös kilpailee ikäluokan joukkueista eniten. Tämä kannattaa huomioida hakiessa joukkueeseen. Edustusjoukkueilla on omia joukkueleirejä väh. 2-4 krt kaudessa. Edustusjoukkueissa on tärkeää myös omatoiminen harjoittelu lajitreenien lisäksi.

• joukkueisiin sitoudutaan vuodeksi kerrallaan: joukkueesta ei siis voi vaihtaa toiseen kesken kauden (ellei valmentajien kanssa erikseen sovita muuta. Tämä ei koske edustusjoukkueita)
• sitoutuminen vaatii myös perheen sitoutumista- maksut ja urheilijan treeneihin pääsemisen mahdollistaminen.
• Lähempänä kisoja varauduttava mahdollisiin lisätreeneihin
• Maksuja on yhteensä enemmän, koska kilpailut ja leirit ovat omakustanteisia. Kilpailujen paikkakunnat vaihtelevat vuosittain SCL toimesta, joten osa kisareissuista on kalliimpia kuin toiset (majoitukset, matkat, ulkomaanmatkat..).
• Joukkueiden on mahdollista tehdä varainkeruuta ja hankintoja halutessaan maksujen pienentämiseksi.

VALINNAT MUIHIN KUIN KILPAJOUKKUEISIIN

Harrasteminien joukkue muodostetaan sen jälkeen, kun kilpaminien kokoonpanot ovat selvät. Näiden joukkueiden treenit alkavat tammikuun alussa. Näissä joukkueissa maksut muodostuvat kausimaksuista, lisenssistä sekä mahdollisesti halutessaan yhtenäisistä treenivaatetuksista.

Mikrot, alkeisminit, harrasteminit ja alkeisjuniorit ottavat harrastajia ilmottautumisten perusteella vastaan, kunnes joukkueet ovat täynnä. Seuran nykyisillä harrastajilla on paikka näissä joukkueissa automaattisesti, mikäli ei tule valituksi muihin joukkueisiin. Mikäli urheilija halua jatkaa harrastejoukkeessa oma paikka tulee kuitenkin vahvistaa alla olevan lomakelinkin kautta 1.1.2020 menessä.

Harrastejoukkueiden täytettävä lomake:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnlKulkQKUzsF4Zl65ElDVZxsxbPz7ZwhZR4TrLsNzD1UEQw/viewform

Harrastejoukkueet ovat:

• TÄHDENLENNOT (2014-2015 syntyneet)
• TÄHTIMYRSKYT (2014-2015 syntyneet)
• BIG BANG (ALKEISMINI 2009-2013 syntyneet)
• GALAXY (ALKEISMINI- JA JUNNU 2005-2009 syntyneet)